PRODULJENJE ROKA PRIJAVE do 15. 10. 2018 - POLITOLOŠKI RAZGOVORI 2018.

S ciljem privlačenja što većeg i raznovrsnijeg kruga izlagačica i izlagača, HPD je odlučio produljiti rok za prijavu na ovogodišnje Politološke razgovore do uključivo 15. 10. 2018.

 

Hrvatsko politološko društvo Vas poziva na sudjelovanje na godišnjem kongresu Politološki razgovori 2018., koji će se održati na Fakultetu političkih znanosti, 7–8. studenog 2018.

Tema ovogodišnjih Razgovora bit će "Suvremena predstavnička demokracija: manjkavosti i mogućnosti".

Ovogodišnji kongres Hrvatskoga politološkog društva, Politološki razgovori 2018., nastavlja s dubinskim pregledom stanja demokracije danas. Skupom u 2018. godini nastojimo unaprijediti tradiciju profesionalnog okupljanja znanstvenika koji se bave politološkim, ali i – slijedom multidisciplinarnog pristupa – sociološkim, ekonomskim, sigurnosnim, medijskim, filozofskim i drugim politologiji bliskim temama. Temom „Suvremena predstavnička demokracija: manjkavosti i mogućnosti“, želimo otvoriti raspravu o stanju u za politologiju možda najvažnijem suvremenom pojmu. Cilj nam je analizirati posljednje političke, ekonomske i šire društvene događaje, u Hrvatskoj i inozemstvu, kako bismo razumjeli razloge slabljenja podrške građana predstavničkoj demokraciji, jačanju alata direktne demokracije i utjecaju lokalnih, nacionalnih i međunarodnih političkih i društvenih pojava na redefiniranje suvremene demokracije.

Plenarni govornik na ovogodišnjim Razgovorima bit će prof. dr. sc. Slaven Ravlić.

Poziv za sudjelovanje s detaljnim informacijama možete preuzeti u nastavku.

Dokumenti

Statut HPD-a