Poziv na promociju knjige Foreign Policy of Bosnia and Herzegovina since Independence

Promocija knjige “Vanjska politika Bosne i Hercegovina od nezavisnosti”

 

Pozivamo Vas da svojim prisustvom popratite promociju knjige “Bosnia and Herzegovina's Foreign Policy Since Independence”, u izdanju Palgrave Macmillan London, koja će se održati u srijedu, 16. 10. 2019., s početkom u 19:00 sati, u Vijećnici Pravnog fakulteta u Zagrebu.

U fokusu knjige su sve relevantne teme vezane za nastanak i oblikovanje vanjskopolitičke orijentacije Bosne i Hercegovine u proteklih 25 godina, te njezinog pozicioniranja kako unutar regije tako i unutar strateških međunarodnih organizacija. Autori i autorice knjige analiziraju i dinamiku stvaranja novih pravaca djelovanja u multilateralnim i bilateralnim odnosima BiH s drugim državama i nedržavnim akterima, po prvi put stavljajući BiH kao aktivnu sudionicu čitavog procesa, koju vode vlastiti interesi, strateško djelovanje i odnosi domaćih aktera, a koji se oslikavaju u njezinoj vanjskoj politici.

Na promociji će, uz urednicu i urednika knjige, dr. sc. Dženetu Karabegović i dr. sc. Jasmina Hasića, sudjelovati i dr. sc. Senada Šelo Šabić i prof. dr. sc. Dejan Jović, koji će dati svoje stručne komentare.

U knjizi su, kao autori, odnosno suautori samostalnih poglavlja, sudjelovali i dr. sc. Dario Čepo s Katedre za sociologiju, te Davor Petrić, s Katedre za europsko javno pravo, Pravnog fakulteta u Zagrebu, koji će biti domaćini ovog vrijednog događaja.

Dokumenti

Statut HPD-a